Solceller i Älmhult

      30 kommentarer till Solceller i Älmhult

Solceller i Älmhult, ja det är i Älmhult jag bor, och jag har ett projekt med solceller på gång. De senaste tjugofem åren har jag kapat och kluvit ved, gudarna vet hur många kubik jag har tagit hand om och sågat upp i mindre längder, sedan kluvit, staplat, för att efter sommaren köra in det i vedboden och sedan varje dag in till vedpannan. Jag vågar knappt tänka på hur mycket tid jag har lagt på vedeldning. Men jag har förvisso bott ganska billigt med tanke på att ved i längder är ganska billigt och arbetet med veden har ju varit som att gå på gym (förutom att du enbart tränar vissa delar av kroppen då). Vid närmare eftertanke kanske jag skulle fortsätta med vedeldningen?

Solceller är framtiden

Nä vet ni vad, jag kommer aldrig att sakna att elda i vedpannan efter att ha tagit beslutet att kasta ut den för alltid. Jag har en braskamin som jag kan hålla igång på vinterhalvåret och som ger en jättebra värme i halva nedervåningen. Sedan stiger ju värmen uppåt och gör att det blir skönt även uppe på andra våning. Ved har jag nog så det räcker att elda med i kaminen ända till jag faller av pinnen. Efter att ha läst en artikel om solceller och sedan tagit reda på så mycket jag kunde så bestämde jag mig – solceller är verkligen framtiden.

Projekt med solceller på marken

Mitt projekt med solceller grundar sig i att jag har mycket mark runt omkring där jag skulle kunna montera upp en liten park med solceller. Jag har varit omkring och studerat andra anläggningar där man gjort en solcellspark och det verkar fungera riktigt bra. Jag är emot att sätta solceller på taket för jag gillar inte hur det ser ut, sedan är jag till åren redan och vill inte gärna upp på taket om det krånglar. Men nu har jag i alla fall börjat mitt solcellsprojekt och beräknar att vara klar om cirka sex månader. Då är jag självförsörjande på el.