Friluftslivet är här för att stanna

      Kommentarer inaktiverade för Friluftslivet är här för att stanna

De senaste åren har allt fler människor sökt sig till naturen framför stadsmiljö på sin fritid och friluftslivet har fullkomligt exploderat bland svenska folket nu det sista. Mig gläder det att se då jag alltid haft en förkärlek till naturen och spenderar mycket av min lediga tid just där. Vanligtvis brukar jag åka på vandringsresor och nu i sommar märkte jag tydligt av att fler människor upptäckt samma förtjusning med just detta intresse vilket är super kul.

Den ultimata cykeln för terrängcykling

Förutom vandring har jag märkt en ökning även bland intresset för mountainbikes, alltså att cykla i terräng. För många kanske det låter som en sport eller hobby som kräver en supertränad kropp och styrka för att kunna utöva, men med rätt cykel är detta verkligen någonting som passar alla. Det finns så kallade el mountainbikes, eller el mtb som man kallar det som är tillverkade med extra tjocka och rejäla däck som gör det enkelt att ta sig fram i alla möjliga terränger som exempelvis snö, skog och sand. Cyklarna är även rustade med bra dämpning för att göra upplevelsen så bra som möjligt.

Miljövänlig och stark motor som hjälper dig när krafterna tryter

Den extra hjälpen får man ju av den starka el mtb motorn som dessutom brukar vara rätt så miljövänlig ur den vinkeln att laddningsprocessen kräver extremt lite resurser. Dessa moderna el mtb är något utöver det vanliga och jag själv är riktigt sugen på att byta ut min gamla trotjänare mot en mer modern utrustad el mtb att kunna använda året runt. De gamla cyklarna funkar visserligen de med, men jag upplever att det kan vara svårt att ta sig fram i vissa väderförhållanden vilket skulle underlättas av att ha ett par större hjul och en motor som tar en framåt när krafterna börjar ta slut. Det blir nog ett besök till min lokala återförsäljare i veckan för att provcykla lite.