Går du och funderar på att skaffa dig ett Attefallshus

Oavsett hur stort hus man har så drabbas man förr eller senare av att det är för litet. Man saknar rum när man får besök och det tar emot att be vänner bo på hotell. Tonårsbarnen kan man inte ha i huset tycker man, men man kan inte tvinga dem att flytta heller. Eller så vill man bara ha mer utrymme, kanske en studio för konstnärligt arbete eller en verkstad för mer hantverksmässigt arbete. I dessa situationer, och oändligt många fler också, kan ett Attefallshus vara lösningen. Håll er uppdaterade för det händer saker inom detta område, från 1 mars 2020 får ett Attefallshus vara 30 kvadratmeter om det fyller vissa krav.

25 eller 30 kvadratmeters Attefallshus, det är frågan

En anledning att ändringarna tillkom var för att underlätta möjligheter till boende. Den större versionen av Attefallshus kallas för komplementbostads hus. Dessa måste innehålla badrum och kök samt vara tillgängliga för personer med nedsatt rörlighet. Detta är ett väldigt bra alternativ för alla barnen när de skall lämna boet och kanske inte hittar boende eller som gäststuga för hela tjocka släkten.

Om Attefallshuset inte skall användas för boende, får det vara max 25 kvadratmeter och då är kraven betydligt färre och det kallas då ett komplementhus.