Cykla för klimatet

Att cykla är både bra för kroppen och bra för klimatet. Istället för att ta en koldioxidutsläppande bil till affären eller till jobbet, kan man cykla. Nu när det börjar gå mot vår kommer det vara extra härligt att ge sig ut på en cykeltur i det vackra vädret. Varför inte samcykla med andra från jobbet? På så sätt blir cykelturen mer än bara ett sätt att ta sig från punkt A till punkt B. För er som bor flera kilometer ifrån jobbet eller bor högt upp eller långt ner, så att det blir jobbigt att cykla fram eller tillbaka, bör investera i en hopfällbar ebike. Med en ebike blir det lättare att cykla uppför då elmotorn hjälper till när det är som jobbigast.

Ju fler som cyklar till dit de ska, desto mindre bilar på vägarna och därmed ett mindre koldioxidutsläpp. Man behöver inte cykla för klimatets skull, utan man kan cykla för att man vill, för att det är roligt eller för ens egen hälsa. Så cykla för klimatet, cykla för hälsan, cykla för det är kul, cykla för ni vill, det viktigaste är att ni cyklar, inte varför ni cyklar.

Om ni vill bli inspirerade kan ni hänga upp en affisch föreställande Miguel Indurain, som mellan 1991-1995 vann Tour de France hela 5 gånger i rad, på väggen. Det är något som ingen annan har lyckats göra (Lance Armstrong vann 7 gånger i rad men har sedan 2012 fått alla medaljer fråntagna på grund av dopning under alla vinster), med en bild på en riktig cyklistvinnare kan ni bli inspirerade att cykla vare sig det är snö, regn eller strålande sol ute. Om cykling inte är något för er kanske simning är bättre? Se då till att gå in på Hus & Hem för att lära er mer hur ni kan få en egen pool att simma i.