Tänk på klimatavtrycket, köp svenskt vin och giftfria leksaker

För att minska ens klimatavtryck bör man handla i affärer som inte ligger långt ifrån där man bor.
Att handla lokalt och endast köpa svenska produkter så som svenskt kött, svenskt vin och svenskodlade grönsaker innebär att man bidrar till ett lägre klimatavtryck. Kan man också gå alternativt åka kollektivtrafik för att ta sig till affären, är det ännu bättre.

Varför man bör handla lokalt

När ni köper lokalt blir både ni samt erat lokala ort vinnare!

Ekonomiska fördelar
pengar stannar där ni bor. Det medför fler arbetstillfällen, mer kapital till skola, vård samt omsorg, bättre infrastruktur, en livfull kommun samt en positiv omgivning att bo samt leva i. De lokala företagen gör eran kommun attraktiv och tilltalande med sitt noggrant utvalda utbud. Ni får bättre valmöjligheter samt en större mångfald.

Bra för miljön samt människorna
Ni bidrar till en bestående framtid genom att ni allihopa på något sätt arbetar och lever miljövänligt. Det kan till exempel vara att ni har lokalproducerad mat, varor producerade under bra arbetsförhållanden, använder bättre och återvinningsbara förpackningar eller alternativt har en affär med ett second-hand urval. Att köpa lokalproducerat minskar transporterna.

Skapar samhörighet och närhet
De lokala affärerna är en central träffpunkt och en betydelsefull arbetsgivare som stärker känslan av samhörighet med eran kommun och er region. Affärerna drivs grannar, familj, vänner och bekanta som hela tiden bygger vidare eran kommun.

Så därför bör ni stödja era lokala affärsverksamheter och handla lokalt.

Andra saker man bör tänka på när man handlar är att man handlar produkter som är miljövänliga och giftfria, som exempelvis leksaker från Viking Toys.