Nu är det dags för solceller för mig med

      Kommentarer inaktiverade för Nu är det dags för solceller för mig med

Med de elpriser som är i dag har jag kommit fram till att något måste göras. Att jag bor i Östersund och inte har samma hysteriska priser som i Skåne ändrar inte det faktum att det är löjligt dyrt med el emellanåt. Jag har inga egentliga möjligheter att dra ner på min elkonsumtion, så för mig kommer svaret att bli att installera solceller.

Mycket att investera men också mycket att tjäna

Visst skrämde den initiala kostnaden mig ganska så rejält, men efter lite räknande kommer det snart betala sig. Även om priserna skulle återgå till nivåer vi hade innan Putin drabbade oss. Jag är inte ensam om dessa tankar, och efter att hört mig runt lite bland bekanta fick jag ett tips om ett företag som installerar solceller som jag kom i kontakt med. De har varit här och kikat och för en gångs tur hade jag tur. De som byggde huset en gång för 50 år sedan har halva taket i söderläge, och bättre kan det inte bli om man vill installera solceller. Om jag täcker hela taket kommer jag producera såpass mycket att det inte bara täcker mina behov, utan jag kommer att kunna sälja av ett hyfsat överskott. Att solcellerna förväntas att hålla i 30 år gör det till en rejält bra investering om man klarar av kostnaden att installera dem. Det blir lite mildare med tanke på att man kan få installations bidrag. Men tänk på att om du använder det kan du inte göra ROT avdrag, så räkna på vad som blir mest förmånligt.

Miljö effekten kan man inte sätta en siffra på

Oavsett vad man tycker om klimatförändringar och vilken inverkan vi har som individer, så måste jag säga att det känns bra att jag kommer att dra mitt lilla strå till stacken. Om fler av oss gör det vi kan så blir ju inte effekten sämre i alla fall. Solceller blir mitt första steg, sen står en elbil på tur.